Drukvaten of plug-and-play skids nodig voor uw productieproces?

Naast ondersteuning in het productieproces stellen wij de nodige documentatie op die nodig is voor de omvang van de levering. Wij laten niets aan toeval over en kunnen dan ook met trots melden dat wij altijd binnen de gemaakte afspraken op tijd hebben geleverd. Dit willen wij graag zo houden! Wij streven tevens naar het bouwen van hoogwaardige delen of samenstellen en doen daarin geen concessies op de kwaliteit. Alleen goed is goed genoeg!

Of het nu gaat om PED, ASME of een andere normering, wij ondersteunen u graag in het ontwerpen en eventueel bouwen van de systemen. Klantspecifieke ontwerpen zijn onze core business, maar ook het ontwerpen en bouwen van standaardsystemen of drukvaten behoren tot de mogelijkheden.

Normering
Alle druksystemen met een overdruk groter dan 0,5 bar, vallen onder de norm voor drukvaten. Binnen de Europese Richtlijn Drukapparatuur (PED) moet afhankelijk van de druk en het volume de ontwerpcategorie worden bepaald en een CE-markering worden aangebracht op de systemen.
Afhankelijk van de samenstelling van het ontwerp kunnen binnen Europa ook andere richtlijnen zoals de laagspanningsrichtlijn, ATEX of machinerichtlijn van toepassing zijn. Wanneer er losse bordessen en trappen moeten worden geleverd, worden deze ontworpen en gebouwd volgens de EN1090 of soortgelijke (inter)nationale of normen, op basis van de klantwens.

Ook drukapparatuur die wordt ge├»mporteerd van buiten de EU moet voldoen aan de PED-richtlijnen. De importeur wordt binnen de Europese regels gezien als fabrikant en is verantwoordelijk voor de naleving hiervan. Alleen het aanbrengen van de CE-stempel is niet voldoende. De fabrikant – in dit geval dus de importeur – moet op basis van een technische onderbouwing kunnen aantonen dat de door hem op de markt gebrachte producten voldoen aan de Europese richtlijnen.

Kortom: er moet een technisch dossier aanwezig zijn dat in overeenstemming is met de richtlijnen.
Laat Beta Technology u ondersteunen en adviseren!